Wednesday, 30 May 2012

Pengirim Misteri & RM3

Ok, ni cerita lama, tapi aku baru je taw, so dikira cerita baru la ye, hehehe. 16 Mei kan sambutan hari guru. Tapi dekat sekolah mak aku, die sambut minggu selepas 16 Mei sebab ade ujian dekat sekolah diorang.

Nak dijadikan cerita, masa sambutan tu, Of course la anak - anak murid bagi present dekat cikgu diorang kan. Mak aku pun tak terkecuali la. Bila dekat rumah, yang super - duper excited nye adalah adik aku. So,adik aku la yang merasmikan upacara membuka hadiah tu.

sumber : google


Ok, mase bukak - bukak hadiah, tiba - tiba ade sampul surat. Nak taw isi dalam die ape ?. Dalam tu ade RM3, and dekat sampul surat tu, tak de tulis nama pemberi die. Adik aku terus inform kat mak aku, mak aku cakap, baru first time die dapat duit dari anak murid die sepanjang die mengajar ni, selalu kerajaan je yang bagi duit ( duit gaji ).

Lastly, sampai sekarang mak aku tak taw sape yang bagi duit tu, sebab bile mak aku tanye anak murid die, sorang pun tak mengaku,hehehe ( Biase la budak - budak ). So, tamatla cerita tentang pengirim misteri,hahaha.

P/s : Tiada Pesanan


7 comments:

kura said...

cerita yg ringkas lg padat, tp penuh dgn tanda tanya. amboih!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

3 hengget for student tue kira byk la...alhamdulliah boley buat beli sayur hahaha

Aujinz said...

haaa.. tiga hengget tue mesti dia nak bayo hutang ngan cikgu diaa.. koh koh koh

msredcheesecake said...

dia swoh cikgu beli sendiri hadiah yg cikgu suka.... hheee

Mr.B[e]ave[R] said...

amboi..sho shweet...baek budak yang bagi tu..

Papa Mifz said...

salam kenal...

wah ado yer murid2 bagi duit kat cikgu...hehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe kira halal je la :D