Wednesday, 29 June 2011

Muhasabah Diri

kita bukan PANDAI untuk cakap orang lain BODOH

kita bukan KAYA untuk cakap orang Lain MISKIN

kita bukan HENSEM untuk cakap orang lain X HENSEM

kita bukan CANTIK untuk cakap orang Lain X CANTIK

kita bukanlah BAIK untuk cakap orang Lain JAHAT

kita bukanlah ALIM untuk cakap orang lain LUPA SOLAT

kita bukanlah KUAT untuk cakap orang lain LEMAH

kita bukanlah BERANI untuk cakap orang lain PENAKUT


TAPI.....

kita adalah PANDAI jika kita sebarkan ilmu kepada orang Lain

kita adalah KAYA jiKa kita memanfaatkan kekayaan kita kepada jalan kebaikan

kita adalah HENSEM jika kita x meninggi diri

kita adalah CANTIK jika kita sentiasa memuji orang Lain

kita adalah BAIK jika kita ajak orang lain ke arah kebaikan

kita adalah ALIM jika kita peruntukkan sebahagian rutin seharian kita kepada-NYA dengan seikhlas hati

kita adalah BERANI jika kita sanggup menggadaikan nyawa untuk mempertahankan agama


Tuesday, 28 June 2011

Why men Shouldn't write advice columns :)


Memang x membantu lansung kan,hehehe,rasenye bukan dekat Malaysia nie:)

Cuba Teka Ada Berapa Ekor Harimau...

Sumber Dari Yahoo

Cool,Try It :)

If somethings rotating go home, you need a break

Parallel or Not ????


Concentrate on the cross in the middle,after a while you will notice that this moving purple dot will turn green.




Best thing last!!!!!


Follow the instruction below.
1) Stare at the 4 little dots on the middle picture for 30 sec.

2)  then look at a wall near you  
3) a bright spot will appear 
4) twinkle a few times and youll see a figure  
5) What do you see? Or even WHO do you see?


Sunday, 26 June 2011

Nasib Baik :)

Pernah x korang dengar ayat macam nie,

"Huh,nasib baik la x teruk sangat kereta aku nie,"  
 or
"Nasib baik la x jadi apa-apa kat kau"

Mesti pernah dengar kan....aku just pelik,kenapa perkataan nasib baik tu yang disebut,asal x guna perkataan lain je....hehe...Sampai sekarang aku still lagi dengar perkataan tu,kalau dah accident pun orang still lagi cakap "nasib baik x mati",padahal accident tu kan memang dah tak bernasib baik...pelik2..aku pun ade guna jugak perkataan "NASIB BAIK" ni,tapi bile pikir-pikir balik,kita sebut "NASIB BAIK" bila ade benda yang x baik terjadi pada diri kite or orang lain....hehehe... aku memang x boleh nak paham...KORANG BOLEH????
kalau boleh,sila jelaskan dekat orang yang x berape nak paham ni ye...hehehehe

Sebagai Renungan Buat Semua

-From Satan With Love-

i saw you yesterday as you began your daily chores.
You awoke without kneeling to pray Fajr.
As a matter of fact, you didn't even say Bismillah
before your meals, or pray Isha before going to bed last night.
You are so unthankful, I like that about you.
I cannot tell you how glad I am that you have not changed your
way of living, Fool, you are mine.
Remember, you and I have been going steady for years, and I still don't love you yet.
As a matter of fact, I hate you, because I hate Allah.
I am only using you to get even with Allah.
He kicked me out of heaven, and I'm going to use you as long as possible to pay him back.
You see, Fool, ALLAH LOVES YOU and HE has great plans in store for you.
But you have yielded your life to me, and I'm going to make your life a living hell.
That way, we'll be together twice.
This will really hurt Allah.
Thanks to you, I'm really showing Him who's boss in your life with all of the good times we've had.
We have been watching dirty movies, cursing people out, stealing, lying, being hypocritical,
fornicating, overeating, telling dirty jokes, gossiping, being judgmental, back stabbing people,
disrespecting adults, and those in leadership positions, no respect for the Mosque, bad attitudes.
SURELY you don't want to give all this up.
Come on, Fool, let's burn together forever.
I've got some hot plans for us.
This is just a letter of appreciation from me to you.
I'd like to say "THANKS" for letting me use you for most of your foolish life.
You are so gullible, I laugh at you.
When you are tempted to sin, you give in HA HA HA, you make me sick.
Sin is beginning to take its toll on your life.
You look 20 years older, and now, I need new blood.
So go ahead and teach some children how to sin.
All you have to do is smoke, get drunk or drink while under-aged, cheat,
gamble, gossip, fornicate, and live being as selfish as possible.
Do all of this in the presence of children and they will do it too.
Kids are like that.
Well, Fool, I have to let you go for now.
I'll be back in a couple of seconds to tempt you again.
If you were smart, you would run somewhere, repent for your sins,
and live for Allah with what little bit of life that you have left.
It's not my nature to warn anyone, but to be your age and still sinning,
it's becoming a bit ridiculous.
Don't get me wrong, I still hate you.
IT'S JUST THAT YOU'D MAKE A BETTER FOOL FOR ALLAH.

PS If you really love me, you won't share this letter
with anyone.

Terima kasih yang x terhingga :)

Hmmm....aku rase hari ni la yang paling best sangat,sebab ape???sebab makin ramai yang follow blog aku yang x seberapa nie,walaupun x sebanyak blog2 yang lain tapi aku bersyukur sangat & terasa teramat lah happy...yeay!!!!...terima kasih korang...

Ucapan terima kasih yang beribu-ribu lemon kepada blog SIFU kita nie,sebab aku banyak dapat feedback dari blogger2 yang lain lepas join segmen2 daripada SIFU...hehehe...aku harap blog die akan selalu meriah dan selalu buat segmen-segmen yang best untuk blogger baru macam aku nie...hehehehe


-Dari Pak Cik Google-

Saturday, 25 June 2011

Hmmmm...layannn...

video

Kalau sape yang tengok cerita NOTHING HILL,mesti taw lagu nie,hehe
khas untuk kaum hawa je,kalau kaum adam nak join skali pun x pe..hehehe..

By-Elvis Costello-

She 
May be the face I can't forget 
The trace of pleasure or regret 
May be my treasure or the price I have to pay 
She 
May be the song that summer sings 
May be the chill that autumn brings 
May be a hundred different things 
Within the measure of a day

She 
May be the beauty or the beast 
May be the famine or the feast 
May turn each day into a heaven or a hell 
She may be the mirror of my dreams 
The smile reflected in a stream 
She may not be what she may seem 
Inside her shell 

She 
Who always seems so happy in a crowd 
Whose eyes can be so private and so proud 
No one's allowed to see them when they cry 
She 
May be the love that cannot hope to last 
May come to me from shadows of the past 
That I'll remember till the day I die 

She 
May be the reason I survive 
The why and wherefore I'm alive 
The one I'll care for through the rough in ready years 
Me 
I'll take her laughter and her tears 
And make them all my souvenirs 
For where she goes I've got to be 
The meaning of my life is 

She
She, oh she

Patut Beli :)

Hehehe...patut beli buku ni la,aku saje je nak kongsi dengan korang,setiap buku nie memang best dan tersendiri,maksudnye,jalan cerita yang menarik dan membuatkan korang nak tahu ape ending die nanti...ape lagi,jom kita baca buku.
-MEMBACA KAN AMALAN MULIA-




Hmmm...buku dari Khaled Hosseini nie memang best,bahasa dia pun senang nak paham sebab x banyak guna ayat yang susah-susah,kalau x paham jugak,sediakan kamus kat sebelah..hehe,buku yang kat atas sekali tu pun best,memang x rugi baca..

Friday, 24 June 2011

Hasil kerja pertama :)

Ni lukisan mase aku tingkatan 1 rasenye,time boring2...mula-mula ingat nak conteng je,tapi jadi cantik plak..hehehe(puji diri sendiri)...aku siap laminate lagi...sayang kot kalau renyuk nanti..hehehe


Wednesday, 22 June 2011

Cara-cara mengemas bilik :)

Disebabkan aku baru je hbs belajar,so barang2 kene la angkut semua kan...x kan nak tinggal kat situ plak..x pasal2 je kena buang nanti..hehe...Barang aku terlampau la banyak,biase la perempuan,paham-paham sendiri je la kan...barang-barang aku mestilah letak kat bilik aku,hmmm,masalahnye skrang nie,bilik aku mcm da jd store da...kat sini barang,kat situ barang,sampai nak jalan pun susah...

Oleh itu, setelah berfikir2 sebanyak-banyaknye aku dapat idea yang nak kira bernas pun x jugak,tapi hasilnya,bilik aku mmg kemas...hehehe

1.Asingkan barang yang memang yang selalu digunakan dan barang yang jarang digunakan,
2.Kalau rasa barang2 tu dah x boleh digunakan,buang je la,x payah sayang2,sebab ini akan menyemakkan lagi bilik anda.
3.Suruh ibu-bapa beli rak yang baru..hehehe..nie sebab aku x keje lagi & xde duit..hehe
4.Barang yang jarang anda gunakan tu,simpan dalam plastik or kotak,supaya senang anda nak cari nanti..
5.Susun barang dengan elok2 dan gunakan ruang yang ada dengan sepenuh nye,so,xde la traffic jam nnt..
6.Lepas da buat semua yang di-atas,buat la air untuk diri korang sendiri,sebab sememangnye mengemas itu meletihkan..hehehe..

SEMOGA BERJAYA

Tuesday, 21 June 2011

Binatang pun ade perasaan....

Korang try ar tengok cerita nie,kalau tengok banyak kali pun,aku rase korang still akan menagis lagi....hehehe...
sedih sangat,walau pun dalam cerita ni binatang nye adalah anjing,tapi still binatang jugak kan...kalau anjing pun ade sifat kasih sayang,manusia ape tah lagi...kalau nak diikutkan sekarang nie,ramai sangat orang yang pentingnya bukan kamu yang memang x berperikemanusiaan...hehehe...dunia dah nak kiamat agaknye...

-HACHIKO-
Cerita nie memang cerita benar,x tipu..hehehe...pasal seekor anjing yang bernama Hachiko....nak dipendekkan cerita,selepas kematiaan tuannya,Hachiko nie sanggup tunggu setiap hari di station kereta api Shibuya,jepun .....memang sangat setia kan???sampai mati pun die sanggup tunggu tuan die....hmmm..sedih,sedih...kalau nak taw info yang lebih lanjut pasal hachiko nie,pergila beli cd die,saya dah ade..hehehe...x pun klik je sini...

Hachiko's statues at shibuya road

Monday, 20 June 2011

-Saya Memang Gila Komik-

Aku memang gila komik,dah macam hobi,tiap-tiap kali jumpe je komik baru,mesti nak beli,xkisah la time tu duit just cukup-cukup makan je..hehe..tapi beli tetap beli....lebih 100 komik aku ade,sampai dah x taw nak letak mana...jom kite tengok sebahagian drpd komik-komik aku nie....nak pinjam x boleh ye...beli sendiri...hehehe



Sunday, 19 June 2011

Upin - Ipin & Afiq

Hmm...korang mesti da taw sape afiq nie kan,kalau x taw jugak sila klik  sini...Kalau die balik je sini,mesti die nak upin-ipin je,sampai tension kadang2..hehehe...nasib baik la budak kecik...wan die selalu je menangkan die,maklumlah cucu kesayangan,hehehehe....Bukan setakat cerita kat tv je...ape2 benda yang berkenaan dengan upin-ipin mesti die nak,even benda tu kecik mane pun..mesti die nampak punye...hehe..kuat betul penangan upin-ipin nie...Baju,bantal,buku(even die x taw membaca lagi,tapi mesti beli..hehehe) dan segala macam yang berkenaan dengan upin-ipin la,sumua die ada rasenye...hehehe....tapi bila nampak patung upin-ipin yang besar tu,takut plak die,pelik2....lepastu sibuk cakap ngan kitorang,Afiq jumpe ipin tadi,tapi afiq takut...hehehe....Tapi xpe la fiq,kadang2 kitorang pun layan jugak upin-ipin tu...hehehe....





Saturday, 18 June 2011

Yang lame tetap mantopp...hehehe

Sape lagi kalau bukan arwah Sudirman Haji Arshad,baru je lepas tengok pasal die kat history channel td...Walaupun rancangan tu sejam tapi rase kejap je...Tabik Spring la sebab die la orang pertama yang buat concert dekat Royal Albert Hall,then menang plak tu,dah la mase tu saingan ramai sangat semua yang memang dah meletop-letop macam Leslie Cheung....Ada yang cakap,kalau Sudirman x menang malam tu,die x nak balik Malaysia,finally die menang jugak..hehehe...Bangga betul jadi rakyat Malaysia...Lagu die memang best2,walaupun x kenal sangat,tapi bila dengar je lagu Sudirman,terus jatuh hati...hehehe...xde pun lagu die yang x sedap kan?kan?kan?..Ni la lirik lagu mase die menyanyi dekat Royal Albert Hall,mendalam maksud die,pasal perpaduan.....pape pun Sudirman Haji Arshad memang TERBAEKKK....
-Sumber dari GOOGLE-


One Thousand Million Smile -Sudirman -

There's a gift I'd like to give you
That can't be bought or sold
A ray of sunshine across the waters
That comes straight from the soul

Let us join our hands together
To bind the colours of our skin
A rainbow under GOD's Great heaven
A sign that love will always win

One thousand million smiles
I bring to you across the miles
In my land of sunshine
Or in your land of snow
Makes no difference where you are
If you let your feeling show

One thousand million ways
To love each other every day
For the poet and the old man
For the mother and the child
These One thousand million smiles

If the world is full of sorrow
Then what's the meaning of life
If war's the master of the house
And hunger is his wife ooo...

But a shining bridge of lovin' smiles
And tender helping hands
Will bind all men on earth together
And will forever stand

So here! Stand with heart in hand
I bring this gift from my homeland
So take these smiles and sweets hellos
Keep then in your heart where ever you may go

Korang boleh tengok dekat link nie,sumber dari youtube: http://www.youtube.com/watch?v=zW5IqCDM7Hg&feature=related


Friday, 17 June 2011

Laskar Pelangi yang awesome....

Hmmmm.....kalau korang ade tonton/baca cerita nie mesti taw kan pasal ape....Hmmmm,walaupun novel die lg best,tapi cerita die pun x kurang hebatnye jugak...Cerita yang memberikan inspirasi dan maksud yang mendalam,kalau dihayati cerita nie betul2,memang akan memberikan impak yang besar kepada anda,anda,dan juga anda la...hehehe...Mengajar anda tentang kehidupan,cinta,kawan dan yang plng pentingnye pelajaran...
Kalau korang ade mengikuti cerita nie,mesti taw kan yang novel & cerita die sememangnye meletopppss,novel diterjemahkan dalam banyak bahasa termasuk tulisan braille..memang hebat kan...Orang nye sempoi je,tapi hebat gilerr...hehe...


Best

Wednesday, 15 June 2011

Tolongla guna kreativiti korang kat tempat lain!!!!!

Hmmmm...mesti korang da taw yang aku nak cakap pasal ape kan????walaupun hal nie da lama diperkatakan,tapi sesetengah orang masih lagi x berubah & ambil ringan lagi pasal gejala conteng-menconteng nie.Kalau nak luahkan perasaan,luahkan kan la terus dekat kertas x pun terus je luahkan dekat orang tu,x payah la nak rosakkan harta benda awam.Orang lain tengok pun x senang....



Merosakkan Alam betul
Lastly,tolongla guna kreativiti korang tu kat tempat yang sepatutnya,dan bukan pada dinding sekolah,pintu tandas,batu-batu,tempat duduk bas dan sebagainya la.Kan lagi bagus..mana la tahu nnt dapat hadiah plak..hehe

45 minit di perhentian bas bahagian 2/2.

Halo,halo,halo...sambungan dari cerita semalam,after aku offer nugget kat makcik 2 orang nie,adalah pakcik,hmm nak kate atuk pun beoleh jugak,hehe...beli buah tembikai then dapat ar balance duit syiling,korang nak taw die buat ape dengan duit syiling tu???die masukkan duit syiling 50sen dalam box muzik,aku rase da lame da aku x nampak benda nie,then die pilih lagu mabuk janda,hahaha...tengok je tajuk die aku terus gelak..siap goyang kaki lagi atuk tu...hehe...


mula2 masukkan syiling 50 sen kat bahagian tepi tu

tekan lagu pilihan anda
yang nie untuk cari lagu,die ade tulis code lagu kat situ

mula-mula 1 lagu je atuk tu pasang,lepastu die pg beli jajan lagi,then suruh makcik kedai tu bagi balance syiling 50sen je,hahaha...yang aku dari tadi tengok senyum je,hehehe....kali nie atuk tu suruh makcik yang 2 orang td plak yang pilih,atuk tu cakap lagu ape yang diorang suka,pastu makcik tu ckp la,cuba bukak lagu 2901,sekali keluar lagu lama,tajuk die aku x perasan sangat tapi lagu tu mmg lagu lame la...makcik tu goyang kaki,atuk tu pun goyang kaki jugak,hahaha..yang aku plak hanya mampu tersenyum...hehe..nasib baik la mak aku datang ambik,kalau x,ntah ape la lagi yang berlaku kat station bas nie,maklumlah,manusia kan ada macam-macam ragam....hehe....TAMMAT...

45 minit di perhentian bas bahagian 1/2.

Turun je dari bas aku terus letak beg dekat 2 orang makcik nie,sebab aku dah x tahan sangat nak kene toilet,lepas je menunaikan hajat aku terus call mak aku cakap yang aku da sampi.Disebabkan mak aku baru je habis kerja,so mak aku cakap die jemput lambat sikit,nak x nak kene la aku duduk kat station bas tu.Baru je 15 minit aku duduk kat bas tu,makcik yang tolong jaga beg aku nie cakap, nak balik rumah ke? aku jawab la ha'ah.
Lepas tu aku makan la nugget,mase aku makan tu,aku dengar la mak cik 2 orang nie cakap;ape yang bau sedap nie,aku buat bodoh je la,walaupun da tahu bau yang sedap tu datang dari aku,hehehe.


Nyum-Nyum


Terungkaplah jawapan makcik tu bile diorang nampak aku makan,aku offer la diorang cakap;mak cik nak x? Mak cik tu cakap x nak,tapi tangan cepat je ambik nugget,hehehe...aku senyum je .Cerita nie x habis sampai sini je,nanti aku update lagi. Nantikan sambungannya:)

BAHAGIA


Bahagia,hmm...selama ni,kalau rasa bahagia aku tak luahkan dengan penulisan,tapi dengan percakapan dan perlakuan.Aku rasa sangat bahagia bila mak,abah,along,angah,alang dan adik tersenyum.Bahagia bila dapat sesuatu yang memang dah lama sangat aku inginkan.

Bahagia bila setiap jam,minit,saat,sentiasa ada kawan disisi.Yang paling penting,aku bahagia bila dapat berkongsi kebahagiaan aku dengan orang lain,biar orang lain turut tersenyum bahagia sam macam aku.Inilah kebahagiaan bagi aku.

Sunday, 12 June 2011

Keletah AFIQ....

kalau korang nak taw siapa afiq nie,hmmm,,,die la anak buah aku..hehe
die la satu2 nye pengarang jantung pisang mak dengan abah aku....
kalau die balik,anak-anak die nie dah x dipedulikan lagi da...
haha....ape yang si afiq nie nak,bagi je..hehe...mentang2 la baru sorang je cucu,
kalau da ramai nanti,mesti x terlayan punye.
Top Model
yang afiq nie punye perangai,nakal nye Ya Rabbi,tapi ade mase2 die baik jugak,
macam nak dapatkan sesuatu ke,nak pegi jalan2 ke,mesti perangai die terus
jadi baik..


kalu die ade buat something yang membuatkan pakcik2 & makcik2 nye naik angin
mesti sie buat muke seposen,pastu cakap,sorry maktih,lepas nie afiq da x
buat lagi da...hehe..kalau tengok die cakap macam tu,memang terus x jadi marah,
terus gelak je ade la..hehe...


Hmmm..tak kisah la macam mana pun perangai si afiq nie,Atuk,Wan,Pak Ngah,Pak Lang,Mak Tih & MakSu tetap sayang ko jugak..hehehe..



Thursday, 9 June 2011

K-pop Fever








Snsd,Kara,Miss A,2pm,2am,Wonder Girls,Suju dan banyak-banyak lagi..hehehehe..Aku rase,dari tahun lepas la mulanya demam k-pop nie...Maybe dari lagu GEE kot x pun lagu NOBODY,tapi lagu tu memang best & diorang sume memang comel-comel.Tapi aku rase mesti ade korang yang x taw,yang kebanyakkan kumpulan yang fofular-fofular nie datang dari agensi yang sama...Contoh-nya 2pm,2am,MissA,Wonder Girls, dan kebanyakkan artis-artis pun di bawah naungan syarikat Park Jin Young(JYP) Entertainment.Orang nye punya lah humble sebab Jyp nie pun dulu artis jugak..Suara die memang sedap & pandai menari....Memang power la die...hehe


-Nie la JYP tu-
KOrang mesti terpikat dengan Nickhun,Taecyeon,Chan sung,Junho,Woo young, & Junsu....Hehehe...memang hensem kan?kan?kan?...Da la pandai menari,tinggi & comelest pulak tu..Beruntung la sape yang dapat...hehe..Hari tu 2am ade datang Malaysia,rase rugi sangat x pegi,da la suara diorang best sangat...Hmmm,terlepas peluang
nak jumpa seulong :(...
Drama diorang pun best,boys over flower,my girl,dreamHigh,My girlfriend is a gumiho,playful kiss dan banyak lagi la....Cuba bayangkan,bukan setakat orang Malaysia je yang minat tapi hampir seluruh dunia pun syok habis dengan apa-apa pun yang datang dari korea nie....


Diorang yang best
Tapi kene ingat jugak,walau minat macam-mana pun,sokong la muzik & cerita tempatan kita jugak...Biar suatu hari nanti,satu dunia pulak yang suka dengan hiburan tanah air kita....:)

Tuesday, 7 June 2011

Bercanda di pasiran pantai:)

-pantai pangkalan balak-
Pantai nie memang tersangat la best,x ramai orang sangat,so xde la kecoh-kecoh.Boleh la kalau nak cari ilham,hehehehe.Sampai-sampai je kat laut tu,kitorang cari tempat & terus mandi.Memang syok gilerr.
Anak buah aku yang sorang tu punye la excited bila jumpa laut,tapi bila da sampai,takut plak die.Asyik nak berpegang je Hahahaha.Tengok ar gambar die kat bawah nie,bukan main hebat lagi posing,hehehe....

Still boleh senyum lagi,even da kena tanam.

Tugu  x siap...hehe


Lame la jugak kitorang mandi,lebih kurang dalam 2 jam rasanye.Badan masing-masing sampai jadi kecut,hehehe..
Tapi yang paling best nye bila semua ade,tu yang buat lagi syok,hehehe..kalau pegi sorang-sorang,mesti mati kutu kat sana,sebab x taw nak buat ape,hehehe....




Friday, 3 June 2011

Pelik tapi benar:)



-Terpulang pada anda nak percaya atau tidak-

*Apabila seseorang bercakap, secara purata 300 titisan air liur akan keluar dalam tempoh seminit iaitu kira-kira 2.5 titisan bagi satu perkataan. 

*Dalam secawan kopi terdapat lebih daripada 1,000 Jenis bahan kimia. 

*Orang yang menggunakan tangan kanan hidup sembilan tahun lebih lama daripada mereka yang kidal. 

*Secara purata seseorang menghabiskan masa selama 2 tahun bergayut di telefon sepanjang hayatnya. 

*Secara purata, seseorang minum 8,000 gelen air sepanjang hidupnya. 

*Di serata dunia, yo-yo adalah sejenis permainan tetapi di Filipina, ia merupakan senjata merbahaya. 

*Hanya terdapat empat buah negara di dunia bermula dengan abjad D iaitu Denmark, Dominica, Djibouti, dan Republik Dominica. 
*Setiap tahun, Selat Inggeris yang memisahkan England dan Perancis melebar sebanyak 300 milimeter. 

*Nama semua benua bermula dan berakhir dengan abjad yang sama iaitu huruf A. 



*Manusia hanya menggunakan 10% daripada otaknya untuk berfikir; selebihnya untuk aktiviti lain atau mencetuskan pergerakan luar kawal. 

*Ketika bersin, semua organ dalam badan tidak berfungsi termasuk jantung. 

*Kerosakan otak akan berlaku jika suhu badan meningkat melebihi 41 darjah Celcius. 

*Badak air mampu berlari lebih pantas daripada manusia.

*Ngauman singa boleh kedengaran sejauh tiga kilometer. 

*Tiram boleh mengubah jantinanya beberapa kali sepanjang hayatnya. 

*Dianggarkan 80 peratus haiwan di muka bumi adalah serangga. 

*Nama yang paling banyak digunakan di dunia adalah Mohammed.
* Satu-satunya makanan yang tidak akan busuk? 
Jawapan : madu.
* Siput boleh tidur selama 3 tahun.
* Dalam 18 bulan, 2 ekor tikus membiak lebih dari sejuta anak tikus!!!!!eeeeeeeee!!!!!!
* Memakai headphone selama satu jam dapat menstimulasi perkembangan bakteria dalam telinga sebanyak 700 kali ganda!
* Setiap lipstik mengandungi sisik ikan.

Thursday, 2 June 2011

Hari pertama

Assalamualaikum,nie baru kali pertama aku nak wat blog nie,before nie ade tapi aku da lame x update sampai lupa password die.So,senang-senangkan diri anda untuk follow blog nie ye:)
Senyum