Wednesday, 22 June 2011

Cara-cara mengemas bilik :)

Disebabkan aku baru je hbs belajar,so barang2 kene la angkut semua kan...x kan nak tinggal kat situ plak..x pasal2 je kena buang nanti..hehe...Barang aku terlampau la banyak,biase la perempuan,paham-paham sendiri je la kan...barang-barang aku mestilah letak kat bilik aku,hmmm,masalahnye skrang nie,bilik aku mcm da jd store da...kat sini barang,kat situ barang,sampai nak jalan pun susah...

Oleh itu, setelah berfikir2 sebanyak-banyaknye aku dapat idea yang nak kira bernas pun x jugak,tapi hasilnya,bilik aku mmg kemas...hehehe

1.Asingkan barang yang memang yang selalu digunakan dan barang yang jarang digunakan,
2.Kalau rasa barang2 tu dah x boleh digunakan,buang je la,x payah sayang2,sebab ini akan menyemakkan lagi bilik anda.
3.Suruh ibu-bapa beli rak yang baru..hehehe..nie sebab aku x keje lagi & xde duit..hehe
4.Barang yang jarang anda gunakan tu,simpan dalam plastik or kotak,supaya senang anda nak cari nanti..
5.Susun barang dengan elok2 dan gunakan ruang yang ada dengan sepenuh nye,so,xde la traffic jam nnt..
6.Lepas da buat semua yang di-atas,buat la air untuk diri korang sendiri,sebab sememangnye mengemas itu meletihkan..hehehe..

SEMOGA BERJAYA

4 comments:

saya_arief said...

ade steps dye ea.?
selalu nye buat sesedap rase je.
huhu.
:D

Nadzirah K. said...

aha..selalu nye mmg mcm tu,
sbb dah semak sgt,so
kene la ikut step die...hehe

PapaMacho said...

Kemas bilik pun ada step yee? Nanti Papa try amalkan.. =)

BlueberrY CheesE said...

ohhh bilik bersepahhh. kena kemas!hehe