Sunday, 26 June 2011

Nasib Baik :)

Pernah x korang dengar ayat macam nie,

"Huh,nasib baik la x teruk sangat kereta aku nie,"  
 or
"Nasib baik la x jadi apa-apa kat kau"

Mesti pernah dengar kan....aku just pelik,kenapa perkataan nasib baik tu yang disebut,asal x guna perkataan lain je....hehe...Sampai sekarang aku still lagi dengar perkataan tu,kalau dah accident pun orang still lagi cakap "nasib baik x mati",padahal accident tu kan memang dah tak bernasib baik...pelik2..aku pun ade guna jugak perkataan "NASIB BAIK" ni,tapi bile pikir-pikir balik,kita sebut "NASIB BAIK" bila ade benda yang x baik terjadi pada diri kite or orang lain....hehehe... aku memang x boleh nak paham...KORANG BOLEH????
kalau boleh,sila jelaskan dekat orang yang x berape nak paham ni ye...hehehehe

12 comments:

nuruashia ♥ said...

ehhehe..kalo xgne naseb baik mesti gune kalo...

Nadzirah K. said...

hahaha...taw x pe..
pelik2...:)

cik pha said...

lebih baek cakap Alhmadulillah

Nadzirah K. said...

taw x pe:)

SyuhAdah SauraAsuna said...

--

Wooot3,datang jalan2 sbb nak follow baik,
TQ add Nadzirah..=)

Blog awak pun cantik,;p

SyuhAdah SauraAsuna said...

;3

Sunah Sakura said...

selayaknya sebut alhamdulillah kan... :)

Nadzirah K. said...

betul3...tapi kebanyakkan nye slalu sgt sebut,"NASIB BAIK"...

zOeY zAu YaH said...

'kalau' pun selalu kan? haha
saya dh siap follow tq sbb mai blog saya.

afeb pilah said...

nasib baik ko x paham...ahahaha!XD

Golden Rose said...

slalu gak pakai ayat ni specially bila benda buruk berlaku...kiranya mcm bersyukur gak la cos tak jadi yg lebih buruk

eila said...

nasib baek blog awk comey hehe...