Friday, 12 October 2012

The POSSIMPIBLE!!!

What's up there!!!...kenapa ha, kebanyakkan manusia nie cakap je lebih tapi action nye takde ( Including me,but sometimes only ). Yela cakap bagai nak rak, itu la ini la, tapi habuk pun x de. Lagi satu they just keep complaining, mesti ade je yang x betul.

HELLO!!!PERHATIAN!!!!ATTENTION!!!!

Susah la kalau hidup asyik nak puaskan hati semua orang je, memang ade je la yang tak kene nanti. Dah fitrahnye manusia nie, susah sangat nak bersyukur, kalau dah kaya, nak kaya lagi, kalau tak untuk dia, mesti untuk saudara - mara dia. Susah kot nak maju kalau ade orang yang mentality dia macam nie. 

TAK BOLEH DIUBATI MELAINKAN DENGAN KEINSAFAN DIRI SENDIRI.

Well, bukannya ape, mesti korang pun pernah melalui situasi yang macam ni kan, dan mesti korang pun pernah jadi macam ni kan???( JANGAN TAK MENGAKU OK )cuma korang je yang tak perasan,tapi orang lain mesti perasan.

Nak ubah memang susah, sebab dah jadi habit, tapi put in your mind, NOTHING IS IMPOSSIBLE & yang ni pepatah melayu yang aku paling suka HENDAK SERIBU DAYA, TAK NAK SERIBU DALIH.

P/s : This is note to myself & yours

1 comment:

Khalilah MNor said...

Erti cukup pada manusia sebenarnya tak cukup-cukup... selagi bernyawa mmg mcm2 lagi yg nak di capai. Kalau untuk kebaikan, apa salahnya... Cuma bila yg buat sampai terlalai tu yg payah. :)