Thursday, 8 December 2011

Urat terkejut

Dalam dua tiga hari ni,baru la aku nampak matahari bersinar-sinar,kalau tak asyik mendung je.Memang tak sah la kalau tak hujan,tapi x pe,hujan tu kan rahmat.Aku bukan nak cakap pasal tu sebenarnya,bila cuaca dah ok sikit,aku mula la main badminton,dah lama dah tak bersenam ni.

Habis semua badan sakit-sakit,lengan bengkak.Semuanya sebab tak stretching dulu,terus main je.Mak aku cakap " urat tu terkejut,sebab tu la bengkak-bengkak",hmmm,tu la,yang aku pun satu,langsung tak ingat,time main tak rase sakit,tapi bila lepas main,memang terase la sakitnye.Lenguh sana - sini macam orang tua,hehehe..

Note to myself : " LAIN KALI KALAU NAK MAIN APE-APE GAME,STRETCHING DULU "

6 comments:

Saiazuan said...

hehe penting warming up ni, lain kali ingat untuk warming up ya :)

kura said...

bestkan klu bersukan tampa panas bdn duluuuu.

ShahzCudin said...

btul tu..mmg kena warm up dlu..klo x warm up bahaya..bdn ni nak pki lama..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hahaha tepat sekali
mmg urat opocottt terkejut

SoLy SoLicious said...

btol2...warming up dlu..

Mya said...

hujung2 tahun ni, selalu hujan je. ye stretching itu penting. lepas solat tu, terus aje buat stretching =)