Monday, 14 November 2011

Apa yang kita nak buat dalam hidup?

Apa yang kita nak buat dalam hidup?.Ramai je yang tanya soalan ni kan,dari ibu-bapa,cikgu,tak pun kawan and for sure la diri kita sendiri.Korang pernah rase tak yang ape yang korang impikan dari kecik tak menjadi,macam yang korang inginkan?.Aku la salah sorang nye tu.


Yup,bukan semua yang kita nak kita dapat,tapi aku jeles sangat-sangat bila ade orang yang dapat tentukan hidup die macam yang diorang mahu.Memang sangat jeles ok,hehe.


Nak tahu macam mana aku ubatkan hati aku yang jeles ni,aku cakap dekat diri sendiri,mesti diorang jugak jeles dengan kita,nak jadi macam kita (nak sedapkan hati).Macam yang orang selalu cakap,just follow the flow, tapi pada masa yang sama kene la berusaha jugak dan akhir sekali, serahkan semuanya pada Allah.


Mesti ade hikmah nye kan,kenapa kita jadi macam ni,kenapa diorang jadi macam tu?Cuma kita je kot yang tak dapat cari lagi ape hikmahnya.So,jangan jeles-jeles ok,hehehe :)







5 comments:

Saiazuan said...

bukan rezeki kita tu kawan :)

ShahzCudin said...

tp jeles pd yg baik tu perlu..tp jeles yg +ve, jd motivasi kt diri ke arah yg lebih baik..

SoLy SoLicious said...

ade rezeki , ade la tu..xde faedahnye nak jeles2 ni kan.. buat dose je..hee

aimie amalina said...

okeh!
x jeles
hehehehehe
betol2 =]

sebenanye..baik pikirkan diri sendiri drpd sakit pale tgk owg lain bahagia

kan2 =]

CTK said...

cuma igt...xder spe pon yg perfect..hehe