Tuesday, 15 November 2011

Cara-cara menjawab telefon dengan betul :)

Cara-cara menjawab telefon

Sebenarnye cara menjawab tepon yang kite amalkan adelah salah... dan kebanyakannye sama.terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul. Jadi disini kite akan cube untuk menukarkan jawapannye
(tak le boring sangat lebih-lebih lg kalau yg kejenye mmg jawab telefon).Jom sama-sama cuba,mesti best,hahaha...


1.Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
Jawapan: maaf.sini bukan balai polis.

2.Soalan: haloo, siapa disana?
Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

3.soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4.Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,?hanye boleh dicampur.

5.Soalan: haloo, mak ade rumah?
Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

6.Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye?.?.?.? time kacih.

7. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

8. Soalan: halloo... ...
Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini.anda ingin mendaftar?

9. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...
Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.

10.Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.

11. Soalan: assalammualaikum.?.?.?
Jawapan: waalaikummussalam.?.?(?tupp!?.?.?terus letak telefon.salam kite wajib jawab)

12.Selamat mencuba :)

Chopp : Ni entry copy paste,Original owner die aku tak jumpe.So sorry kalau x nyatakan sumber :)

8 comments:

Saiazuan said...

hello, owner blog cerita sana cerita sini ada? hehe

SoLy SoLicious said...

len kali jgn ditanye soalan2 maut ni

sergeant keroro said...

lol, haha

Dhia BellamiZam said...

waa~ msti cube ni..haha

ShahzCudin said...

hello...

ni jwb mcm nak cri gaduh je..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hahaha lawak la
mmg kena maki lepas tu kalo jawab gini

Munnafendy said...

grrrrr tensennya kalau ada yg jwb mcm tu! haha

aimie amalina said...

kekekekeke
jawab dgn betol
jgn tersalah jwb
hehhehe