Friday, 18 November 2011

Malunya!!!!

Semalam,mase aku tengah tunggu bas,ade la sekumpulan pelajar yang tengah ambil spm duduk dekat station ni,maybe diorang dah habis paper agaknye,x pun keluar awal.

So,diorang ni pun bising-bising la,diorang cakap la pasal nombor,aku ingat mesti diorang tension pasal exam math kot.Sebab semuanya cakap pasal nombor.Tapi rupa-rupanya diorang cakap pasal nombor ekor,bukan main rancak lagi aku dengar.Yup,pelajar melayu and for sure la beragama islam.Aku yang tak de kene-mengena ni pun rasa malu.

Apa nak jadi la diorang ni,belum tamat SPM lagi,tapi yang ade kat dalam kepala diorang nombor ekor.Diorang siap nak share duit lagi sebab nak beli nombor ekor tu.Rase malu lagi sekali,sedih pun ade bila anak-anak bangsa melayu jadi macam ni.Harap diorang tu berubah.

6 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

OMG dh x malu tataw ker benda tu berdosa???
Bdk2 skrng pendek akal betui la

ShahzCudin said...

hadoi~
pelik2 da bdk skrg..

SoLy SoLicious said...

no ekor? haisshh....

diya said...

kenapa makin lama makin teruk perangai budak2 sekarang...

sergeant keroro said...

ish, ape nak jadi, spm pon tak lepas lagi

Saiazuan said...

dah xleh bendung dah bnda2 mcm ni