Sunday, 6 November 2011

Berbudi bahasa tak bertempat

Contoh : Si A tengah makan kuih,kuih tu memang sedap,si A ni pulak makan sampai x ingat dunia.Last-last kuih   tu tinggal satu or dua je,tapi si A ni rase die boleh habiskan semua kuih tu,tapi disebabkan die ingat nak bagi orang lain pulak yang rasa kuih tu or malu nak habiskan,so dia biarkan je la satu dua kuih yang tinggal tadi tu.

Ni la yang orang kata,berbudi bahasa x bertempat,selalu je jadi mcm ni,padahal tinggal satu je lagi,dah alang-alang tu habiskan je la,time tu pikir malu la,nak bagi orang lain la & macam lagi la.

Bukannya orang pikir lain pun kalau die habiskan kuih tu,die je yang pikir bukan-bukan.At last,orang lain tak makan,terus jadi membazir,kan x elok tu.

Korang ade x jumpa situasi yang macam ni,ke aku je????hehehehehe :)




5 comments:

Saiazuan said...

hmm disebabkn nafsu mkn dia kuat, dia trlupa orng sekeliling.. xpe la, jangan dikacau orng yg sedang makan :)

aRa ❤ aFiq™ said...

slalu lau kuih last msty owg ta na.. 2 yg ara jmpe.. hee

aimie amalina said...

ohhh
banyak sekali...makan yg serba salah
kalo dh tawu nak tinggal kat org
berbagi siap2, yg nak bg org, dgn nak mkn diri sendiri kan =]

Pocket said...

dan sejenak selepas dia abiskan kueh tu,
si bapaknyer masuk...
'laaaa... dah abih ker? kot la nak tinggal kan sebijik utk bapak.. ohh..
nak kena check kejap lah kat PapaGo navigator baru ku ini, kat mana BatuBelahBatuBertangkup terdekat'

mungkin begini sangka sipemakan tadi.
pasal tu la dia tinggalkan seulas :D

heheheheh iyer iyer jer pocket ni kan :D

msredcheesecake said...

msred selalu jadi si A.... hhaaaa