Saturday, 17 September 2011

Alasan.

Orang kita ni,selalu nye memang banyak dengan alasan kan,kalau alasan yang munasabah dan yang boleh diterima akal x pe la.Ni alasan yang x boleh diterima tu,macam mana nak buat ni???jom sama-sama fikirkan.

Contohnya,kalau la kita x siap keje sekolah,mesti alasan yang dibagi,saya tolong ayah saya semalam cikgu,padahal malas x pun mesti main game,hehehe.

Kalau time keje plak,bos tanya kenapa datang lambat,jawapan kita mesti macam ni,jalan sesak la bos.Padahal,malam tadi tido lambat,kalau yang lelaki mesti tengok bola punya pasal,hehe.

Lain kali,berterus terang je,senang.Mesti bos korang bangga dapat pekerja yang jujur macam korang ni,hehe.Tak payah tambah dosa dengan menipu plak.

Yang ni cerita benar,pasal alasan la jugak,berlaku dalam tahun ni,lecturer aku tanya la kat student ni,kenapa die tak datang class hari tu,pastu student tu cakap la yang mak die meninggal,So lecturer aku tumpang simpati la kan.

Last-last,lecturer aku dapat tahu yang student ni tipu,memang la yang mak student ni dah meninggal,tapi mak dia meninggal lama dah.Since dari hr tu,lecturer aku terus x tegur die.Dan student tu pun buat bodoh je...haha

Chop: Terus -terang kan senang.hehe.

7 comments:

msredcheesecake said...

msred suka terus terang ngan bos msred.... sebab alasan msred munasabah dan bole diterima

kura said...

eh. mcm gila. main tipu2 pula pasal kematian walau pun betul2 dah meninggal. esh esh!

muhamad hanif said...

nama pun alasan kan. Macam-macam cerita punya.

SoLy SoLicious said...

xbek guna alasan cm gitu... huhu

iefa ujang said...

alasan sume 2 logik gak r.cba bg yg ag xlogik contoh bz sbb kucing sy branak smlm.ahaha

iefa ujang said...

alasan sume 2 logik gak r.cba bg yg ag xlogik contoh bz sbb kucing sy branak smlm.ahaha

aimie amalina said...

hayoooooo
cam main2 plak perkara mak meninggal tu
aduhaii
betol
mang la pahit
tapi sebenanrnye itulah kehidupan kan..
kene ngaku gak walau ase beraaat jek