Monday, 19 September 2011

Sang pemimpi

"Bermimpilah dalam hidup,jangan hidup dalam mimpi"



Filem yang diadaptasi dari novel tetralogi laskar pelangi karya Andrea Hirata.Aku just nak bagi tahu,yang cerita ni memang tersangat la best,cerita ni bukan macam cerita-cerita yang biasa,cerita ni cerita luar biasa ( aku terangkan sampai macam tu skali,hehehe).

Cerita ni jugak,diambil dari kisah hidup si penulis,tapi ditokok tambah lah cerita tu biar jadi cerita yang superb.Cerita laskar pelangi dengan sang pemimpi ni,aku tengok banyak kali pun x boring,percayalah.

Kalau orang yang dah hampir putus asa or berniat nak putus asa,aku sarankan korang tengok cerita ni.Lastly,tolonglah tengok cerita ni,sebab memang best.

10 comments:

aimie amalina said...

waaaaaaaaaa
mau tgk ah
dah terpengaruh dah dengan nadzirah ni
kikiki

Pocket said...

kamu tak cerita pun,
apa yang beshnya yang membuat kan cerita ni besh :D
contoh lakonan nya kah?
skrip nya kah?
jalan cerita nya kah?

dan lakonan yang camana yang besh tuh?or skrip yg camana yg bes tu?

pasal pocket nak kena cari DVD tuu kalau nak tgk.. tak pandai download :D heheheh

Nadzirah K. said...

Aimie : mmg harus tgk,sbb mmg best :)
Pocket : semuanya best,xde satu pun yg x best...hehehe

kura said...

"Bermimpilah dalam hidup,jangan hidup dalam mimpi" - suka statement ni. aww.

RinsyaRyc said...

mesti best nih...

>>sukeww laskar pelangi.. ^^

http://bulatmata.blogspot.com/

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ni citer indonesia ker??

Nadzirah K. said...

Lady ayu : yup,cerita indonesia :)

Saiazuan said...

hmm mana nak carik ek

Nadzirah K. said...

Saiazuan : download je,sbb kat m'sia, vcd die x kuar lg :)

SoLy SoLicious said...

cmbest !!!