Thursday, 11 August 2011

Terus terang kan senang,tapi ???

Cakap siang pandang-pandang,
Cakap malam dengar-dengar.
-peribahasa hari ini-

Peribahasa di atas tiada kene mengena dengar cerita ini.Susah sangat ke nak terus terang ni?Bagi aku memang susah,sebab apa?yela,takut nanti ade yang tersinggung,dari kawan terus x kawan dah,kan susah.Kalau yang jenis open minded tak pe la,sebab orang yang jenis macam ni,senang diajak berbual dan senang menerima nasihat atau kutukkan.

Kalau aku,ade hal yang aku boleh berterus-terang & ade hal yang aku rasa baik aku diamkan diri je.Sebab kita ni bukan nye hidup dalam hutan,banyak lagi hati & perasaan yang nak kena jaga.Betul tak?Kalau tersilap cakap,lain yang jadi.Aku hanya jadi orang yang berterus terang bila dengan keluarga aku je.Sebab apa?Sebab diorang family aku la yang aku rasa, aku kene harus dan wajib berterus terang,kalau x dengan sapa lagi.hehehe.




3 comments:

My Name is Mar said...

Kadang-kadang ada benda yang tak boleh berterus-terang..
Huhuhu...

BTW,jemput join segmen Musicbrilliant.com

asy faro said...

tapi zaman sekrg nie zaman berterus terang je..kalau suka diam diri, mmg ketinggalan la dlm semua perkara pun..
jlebih2 lagi nak ngorat awek nie, kalau secret admire je ape yg dapat, tol x?haha

btw, thanx nadzirah lawat blog saye=)

SoLy SoLicious said...

berterus-terang perkara yg baik.. kalo depa xdpt time, ckp pelan2, elok2.... :)