Sunday, 10 July 2011

Cerita ku di Bulan Ramadhan



Huhu..memang banyak la cerita,kalau pasal bulan ramadhan nie,seronok-seronok...Semua peristiwa-peristiwa berlaku masa aku kat sekolah menengah,masa tu aku duduk hostel,memang ramai la yang satu kepala..hehe...

Kalau time puasa je,mesti aku ade ponteng,hehe..padahal dah taw berdosa,dah la ponteng,lepastu aku siap ajak kawan-kawan aku lagi,hehe..dah cakap satu kepala,memang diorang ikut je la...paling x boleh blah,siap makan-nakan lagi dalam dorm..tapi senyap2 la...ldah la x puase,tapi buat muka macam orang puase jugak..hehe

Mercun mesti wajib time puasa,even kat hostel x boleh bawak mercun,kitorang bawak jugak,siap suruh budak-budak yang duduk luar tu belikan,lepastu main kat dalam dorm,hehe...nasib baik budak-budak dorm satu kepala,kitorang bakar la mercun lalat,tapi mercun tu kejar kitorang plak,kitorang masing-masing kelam kabut lari..hehe..kenangan-kenangan...

Bila fikir-fikir balik,semua tu memang jadi kenangan manis la,tersenyum sendiri bila teringat balik,tapi sekarang nie,aku dah berubah la,xde ponteng puasa lagi..dah besar kan...hehehe

Sape nak join tekan SINI

9 comments:

mawar puteh said...

haha..ambOi..nakal bebenO ye kamu..
Main mercun pOp ke..? haha

fiq. said...

mesti litang pukang siap pucat muka, terus insaf, tapi kalau tak buat semua tak tu tak rase nakal n best kan.,,

aimie amalina said...

heee~ saye dah besa..kiki...comelnye la men mercun


http://aimieamalinaazman.blogspot.com/2011/07/cerita-ku-di-bulan-ramadhan.html

EMOdisaster said...

amboi...main mercun dalam dorm...tak terbakar ke...? hehehe...

http://emosbloggingforlifes.blogspot.com/2011/07/ceritaku-di-bulan-ramadhan.html

s u a r a h e a R t y said...

http://suarahatisipujaanhati.blogspot.com/2011/07/blogger-list-cerita-bulan-ramadhan.html

selamat menjalani ibadah puasa :)

Golden Rose said...

mcm2 kenangan ye...rindu sgt zaman kanak2 ribena...skrg anak plak yg enjoice

Nurasyiqin said...

memang rindu zaman kanak2 kalo bab2 pose ngan raya nih..rindu sangat!!hehe..mekaceh singgah blog den..wat masa sekarang button follow memang xde..tatau camner leh hilang..
=(

Sunah Sakura said...

hehehe..nakalnyee nadzirah!

miss dynda said...

hahah! nakal.. part men mercun tu yg lawak. kitorg pulak men mercun bola campak lam wash room. kasi gegar 1 hostel. lg best dgr makcik2 dining melatah. hahah XD miss d moment