Friday, 14 October 2011

Jangan main strettt je :)

Sumber : Google

Bagi sape-sape yang ade credit card tu,guna la baik-baik ok,bukan nye main sretttt je kad tu,hehehe.Mula-mula memang la sedap je guna,sebab tak payah keluar duit,the end of the day,haa,amikk ko,sekali beribu kene bayar,belum masuk interest lagi tu.

Sekarang ni,ramai orang yang bankrupt sebab guna credit card ni,kereta kene tarik,x boleh nak buat loan,rumah kene tarik,and tak pasal-pasal isteri pun lari nanti,hehehe.

Ingat bagus sangat ke pakai credit card ni,certain orang guna credit card ni bila nak jumpa client,tu kira ok la.Sebab atas urusan kerja,boleh diterima pakai la alasan tu.Kalau kaya dan rasa boleh bayar,tu memang hak diorang la kan.

Kalau nak pakai jugak,yang pertama dan terakhir yang aku nak nasihatkan cuba disiplinkan diri :)

Choppp : korang ade credit card tak??

8 comments:

KhaiZa said...

for me, blh pakai kat kredit tapi kena betul2 displin la.. guna hanya pada masa tertentu sahaja, dan yg penting, berapa amount yg kita guna, amount yg sama jugak kta kena bayar.. baru la tak tertunggak bil tuh.. dan yang paling penting, if korang tak blh displin mcm ni better jgn pakai kad kredit.
--
Jom Jengah sini Rahsia kecantikan secara semulajadi anda disini

SoLy SoLicious said...

kt US rmai dh dpt pgkat bankrap...huhu..sebab umur 11 thun pun dh gune credit card...

zulhilmi tempoyak said...

sllnye remja yg ske buat bnde plik2 ni...
pkai ad kredit ni...;p

Kartini said...

betui2. kadang2 ta sedau maen streeett jek

hamzah ian said...

takdak kredit card.. huhuhu

Saiazuan said...

not a credit card user..hehe :D

Mya said...

kena hati2 berbelanja kalo ada.

bella hamzah said...

bahaya kalaau main sreeet je.. tak sedar duit tu habis....