Monday, 24 October 2011

Oh, manusia

Oh manusia,kalau orang baik,pernah buat silap sekali je,yang dipandang hanya kesilapan orang tu terus,kebaikannya lansung tak ambil peduli.Agaknya lupa kot,yang manusia ni mana ada yang sempurna.

Aku ambik contoh la,Dato' Lee Chong Wei ( yup,aku peminat badminton :).Masa die menang selalu je ade orang sokong,tapi bila dah kalah,semua cakap yang die patut berudur la,dah tak kuat lagi la and macam-macam lagi la.Diorang lupa agaknya,yang die dah banyak kali harumkan nama Malaysia.Habis bab Lee Chong Wei :)

Mana ade manusia yang selalu berada di atas je,hidup ni kan macam roda,kejap ade kat atas,kejap ade kat bawah.So,support la time orang tu time die ade kat atas dan kat bawah,ni tak bila dah time kat bawah,tinggalkan macam tu je.

SO,PLEASE SUPPORT EACH OTHER.

9 comments:

Umie Artoqiemie said...

HIDUP UMPAMA RODA KAN? x mampu untuk ohsem selalu :)

ShahzCudin said...

supportive culture tu kureng..nak sokong time mng je..time klh mula la kutuk x tentu psl..

Eera Shera said...

tu la kan..bila menang dijulang. bila kalah dibuang :)

azurin ramli said...

aah biasa lah tue kott.norma kehidupan.once kita pernah buat silap,org akan egt sampai bila bila.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sebab ituew biler dah duduk tinggi jangan lupa rumput di bumi...bak org kata berpijak di bumi yg nyata....

aimie amalina said...

aah...
selalu cm tu kan
emmmm...manusiaaa.. cam tulah
tu belom kes buat jaahat lagi..
lupe abis segala kebaikan..
hurm3..

SoLy SoLicious said...

haishh...banyak org, bayak ragam

teratak hati said...

manusia x de yg smpurna,yg suka kutuk2 tu pun x sdar dri kot..cermin dri sndiri dulu,tk yah nak ckp psal kbrukan org lain...:)

teratak hati said...

manusia x de yg smpurna,yg suka kutuk2 tu pun x sdar dri kot..cermin dri sndiri dulu,tk yah nak ckp psal kbrukan org lain...:)