Saturday, 8 October 2011

Ni salah mak bapak aku la.

Sumber : Google

Sekarang ni memang ramai sangat remaja yang bermasalah kan?Yup,bila ditanya kenapa jadi macam ni,diorang cakap yang diorang ni datang dari family yang bermasalah.Ade parents yang dah bercerai la,so diorang cakap macam kurang kasih-sayang la.

First sekali aku memang bersyukur sebab setakat ni,aku x de la plak family problem ni.Tapi kalau difikirkan balik,tak boleh jugak kalau nak blame mak-bapak 100%.Sebab,certain-certain orang yang ade problem yang sama,tak de pun jadi someone yang teruk.

Konklusinya,semua orang ade masalah,cuma jalan yang diambil untuk menyelesaikan sesuatu masalah tu mungkin berbeza,dan yang lagi teruk lagi diorang letakkan kesalahan tu kat bahu mak-bapak diorang.Even tak dapat kasih sayang pun,takkan la kita nak jadi someone yang tak baik,betul tak?

11 comments:

SoLy SoLicious said...

haishh..budak2 zmn loning

budak penjara said...

hang klu jdi guru lagi pening..semua nk salahkan guru ank rosak..padahal mak bapak dia sndri yg haram..sial je

Darkbatman said...
This comment has been removed by the author.
ascil.punye.lah said...

salahkan dirisendiri lah kalau perangai teruk.tak perlu nak tuding jari kat orang lain.

Pen MErah said...

btol 2.. kdg2 org nk bg jawapan mudah supaya diri sendiri x disalahkan. lumrahla.hahahaaa

Eera Shera said...

muhasabah diri sendiri. mungkin parents pun salah. tp si anak cuba la baiki diri.

bukan semua org ada mak ayah. yg penting kita semua ada ALLAH :)

Pocket said...

yang amik plastik n taruk gam tu budak tu sendiri, bukan pasal tensen mak bapak pon, sendiri gatal.

yang dok menggatal laki pompuan pung, budak tu sndiri, mak bapak dok kabo dah.. jangan dekat ngan jantan/pompuan...

bebudak tu punyer problem, mak bapak dijadikan alasan?

sergeant keroro said...

bersyukur dengan apa yang ada =)

aimie amalina said...

yay!
betol
sekali pon mungkin ibu bapa kita itu tidak sebaik ibu bapa org lain
mereka masih ibu bapa kita
dan we shud take lesson, n be the gud people!=]

Mya said...

betul. bukan 100% salah parents tapi salahkan diri.

iema... said...

ibu bapa baik tak semestinya dapat anak baik...
ibu bapa jahat, tak semestinya dapat anak jahat..
sebenarnya bergantung pada individu